Gervinho: Zaslužili smo naslov

Napadač Lillea

Gervinho: Zaslužili smo naslov

Edmir Škorić

Gervinho, reprezentativac Obale Slonovače, kaže kako sada želi proslaviti naslov francuskog prvaka, pa se ne zamara špekulacija o njegovoj budućnosti.

Lille je nakon 57 godina postao prvak Francuske, te je 16. momčad koja je osvojila duplu krunu. Sjajnu sezonu imao je Gervinho, strijelac 15 prvenstvenih golova za Lille. Stoga i ne čudi što se brojni evropski klubovi interesuju za njega.

"Zadovoljan sam svojim nastupima i stvarno sam želio osvojiti taj trofej s Lilleom. To je moj način da uzvratim povjerenje treneru", kazao je Gervinho za France Football i dodao:

"Razlog da se oprostim? O svojoj budućnosti govorit ću od naredne sedmice. Imao sam dobru sezonu i zasluženo smo postali prvaci".

Lilleu je bod na gostovanju kod PSG-a bio dovoljan za naslov kojeg je sezonu ranije osvojio Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.