Gervinho želi da RvP ostane na Emiratesu

Gervinho želi da RvP ostane na Emiratesu

Ofanzivac Arsenala, Gervinho, istakao je kako mu je čast igrati u timu sa holandskim asom Robinom van Persiejem.

Van Persie predvodi utrku za zlatnu kopačku u Premiershipu ove sezone, sa 22 postignuta pogotka. U posljednje vrijeme su se pojavile špekulacije o mogućem odlasku 28-godišnjeg napadača na ljeto.

"Ne bih želio da prodamo van Persieja. On je igrač koji predvodi tim i sve nas podstiče na rad. San je igrati sa takvim igračem u istoj ekipi", rekao je Gervinho, te dodao:

"Robin je lider tima, pravi kapiten i to je neupitno. To sam mogao vidjeti od prvog dana u klubu. Kada bi ostali bez njega to bi značio veliki psihološki šok."

Arsenal se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji u Premiershipu sa deset bodova zaostatka za trećeplasiranim Tottenhamom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.