Getafe sa igračem manje do pobjede

Getafe sa igračem manje do pobjede

Završen je i posljednji susret 11. kola španske Primere.

Getafe je na svom Alfonso Perez stadionu, u madridskom derbiju, savladao ekipu Atletico Madrida, rezultatom 3:2. U 30. minuti je gostima dodijeljen jedanaesterac, a skrivio ga je Alberto Lopo, dobivši i crveni karton. Siguran izvođač je bio sjajni kolumbijski reprezentativac, Radamel Falcao. To je bio i prvi gol Atletico Madrida na gostujućim terenima ove sezone.

Činilo se da domaćini neće moći izdržati sa desetoricom do kraja susreta, ali u 40. minuti je za izjednačenje pogodio Abdelaziz Barrada. Tim rezultatom se otišlo na odmor, a Michel je u 49. minuti donio preokret domaćinima. Ništa značajnije se nije dešavalo do 80. minute, kada je Alvaro Dominguez pogodio za novo izjednačenje.

Poslije samo 3 minuta, ekipa Getafea je došla do jedanaesterca, a Diego Castro je bio precizan sa bijele tačke. To je bio i konačan rezultat madridskog derbija.

Ovim rezultatom je momčad Getafea pobjegla iz opasne zone, dok je Atletico Madrid nastavio crni niz bez pobjede u gostima.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.