Getafe slavio protiv Valencije

Primera, 30. kolo

Getafe slavio protiv Valencije

Edmir Škorić

Tri prvoplasirane momčadi španske Primere odigrali su u subotu svoje utakmice 30. kola španske Primere. I dok je vodeći dvojac upisao pobjede, trećeplasirana Valencia doživjela je poraz.

Getafe je na svom Coliseum Alfonso Perez stadionu s 3:1 savladao Valenciju, a tom je pobjedom klub iz Madrida napravio pomak od četiri mjesta na prvenstvenoj tabeli.

Bolje je utakmicu otvorio gostujući sastav, kojeg je u petoj minuti u vodstvo doveo španski napadač Roberto Soldado na asistenciju Jonasa. No, nije dugo strajalo slavlje Šišmiša. Getafeu poravnanje sedam minuta kasnije donosi Pedro Rios.

U 24. Getafe dolazi do potpunog preokreta, a ovaj put je strijelac bio Nicolas Fedor, da bi konačnih 3:1 bilo postavljeno već u 30. minuti autogolom Brune.

Valencia više nije tako sigurna na trećoj poziciji. Levante bi, pobijedi li sutra, bodovno bio izjednačen sa klubom s Mestalle.

Za kraj ćemo dodati da je Soldadu ovo bio 17. prvenstveni pogodak i sada se nalazi iza Cristiana Ronalda i Lionela Messija (obojica po 35), Radamela Falcaa (19) i Gonzala Higuaina (18). Po 16 golova imaju Soldado i Benzema.

Primera, 30. kolo:

Getafe - Valencia 3:1 (Rios 12, Miku 24, Bruno 30 - ag/ Soldado 5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.