Fudbaleri Egipta pred duel sa Bosnom i Hercegovinom

Ghaly: Džeko najveća opasnost, ali i Pjanić je odličan igrač

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Innsbrucku odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom Egipta.

Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio selektor reprezentacije, ali i dva fudbalera najboljeg tima Faraona. Hossam Ghaly i Essam El Hadary obratili su se medijima, te su istakli kako je reprezentacija koju sa klupe predvodi Safet Sušić izuzetno dobra i ima izuzetno dobre pojedince.

“Znamo njihov tim jako dobro, mnogo ih respektujemo. Znamo da su završili kao prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi za SP u Brazilu. Mislim da će sutra susret odigrati dvije jako dobre reprezentacije. Kao što je trener rekao pravimo tim koji će igrati Afrički Kup Nacija 2015. godine i SP 2018. godine. Ako mi budemo poštovali reprezentaciju BiH, oni će poštovati nas. Ovo će biti dobra proba za reprezentaciju BiH pred SP, a i za nas” rekao je Essam El Hadary.

Hossam Ghaly se složio sa svojim starijim kolegom iz nacionalnog tima. On je istakao kako će najveća opasnost za gol Faraona biti Edin Džeko, ali i veznjak Rome Miralem Pjanić.

“Svi znamo napadača Manchester Cityja, Edina Džeku. Mislim da će on biti najveća prijetnja za naš tim. Kao i veznjak Rome, Miralem Pjanić koji je jako dobar igrač. Igrat ćemo protiv jako dobrog tima i nadam se da će to biti dobra provjera za obje reprezentacije,” rekao je Ghaly. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.