Giannina konačno slavila

Grčka Superliga, 19. kolo

Giannina konačno slavila

Dva su susreta u okviru 19. kola grčke Superlige okončana, a nogometaši Giannine konačno su došli do pobjede.

Giannina je na svom Zosimades stadionu dočekala Panaitolikos i slavila sa minimalnih 1:0. Junak domaćih bio je Emiljan Vila, koji je u 71. minuti postigao pobjedonosni pogodak. Giannini je ovo bila prva pobjeda nakon više od četiri mjeseca i pobjeda koja ih je udaljila od opasne zone.

Panaitolikos će ostati u donjem dijelu tabele, sa samo 17 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih susreta. 

Asteras je iznenadio na gostovanju kod Atromitosa, slavivši sa 0:1. Već u devetoj minuti gosti dolaze u vodstvo preko Sebastiana Bartolinija. Gosti su napadali u drugom poluvremenu, ali bezuspješno. Treba napomenuti i da je Atromitos ostao sa desetoricom u 68. minuti, nakon što je Andreas Tatos dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Superliga, 19. kolo (nedjelja):
Atromitos - Asteras 0:1 (Bartolini 9)
Giannina - Panaitolikos 1:0 (Vila 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije