Giggs će igrati i sa 42

Gary Neville o svom bivšem saigraču

Giggs će igrati i sa 42

A. Haznadarević

Penzionisani defanzivac Manchester Uniteda Gary Neville ima samo riječi hvale za svog bišeg timskog kolegu, s kojim je prvi put zaigrao fudbal dok je još imao četrnaest godina.

Giggs će napuniti tirdesetdevet godina u novembru, a i dalje igra u odličnoj formi. Njegov tim je prvi na tabeli, te velikim koracima korača ka odbrani titule od prošle godine. Posebno je impresivan podatak da, ako osvoje titulu, Giggsu će to biti trinaesta titula Premier lige u karijeri.

Neville smatra da se njegov bivši saigrač i dalje neće zaustaviti.

"Ryan ima 38 godina, a igrat će do 42. godine, bude li htio. Njegovo tjelo i njegova igra su i dalje na istom kvalitetu."

Na pitanje, je li mu poznato kada će Giggs u penziju, Neville je odgovorio drugim pitanjem:
"Vidite njegov kvalitet i način na koji pomaže svom klubu, kako nakon toga možete pitati kada će se povući? žašto i pomišljate na to?"

Giggs drži rekord po osvojenim trofejima u engleskom fudbalu, a Neville smatra da će taj rekord bilo ko teško stići.

"Ryan Giggs će se povući kao najuspješniji britanski fudbaler svih vremena, a ja ne vidim nikoga ko bi ga prestigao. Kada smo bili mlađi, često je slušao o nevjerovatnih osam titula Alana Hansena sa Liverpoolom. Ali mi smo trenutno svjedoci najvećeg koji je pred našim očima. Ryan je unikatan, oborio je sve rekorde a i dalje ima nevjerovatnu želju, kvalitet i brzinu. Fantastično ga je gledati svake sedmice."

Neville se prisjetio prvog susreta na terenu sa Giggsom:

"Prvi put sam igrao s njim kada sam imao četrnaest godina, a on je bio najbolji mladi igrač kojeg sam ikada vidio. Bilo je žačuđujuće šta je radio, lopta mu je bila zaljepljena za nogu i mogao je uraditi sve nevjerovatnom brzinom", rekao je Neville za svog prijatelja i bivšeg saigrača kojeg iznimno cijeni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti