Giggs: Maldini je legenda

Giggs: Maldini je legenda

Edmir Škorić

Ryan Giggs, još uvijek aktivni nogometaš Manchester Uniteda, izjavio je kako je Paolo Maldini "legenda".

Veški igrač sredine terena srušio je rekord Paola Maldinija po broju odigranih utakmica u jednom evropskom klubu kada je protiv Fulhama u ponedjeljak navečer, u 1:0 pobjedi svog kluba, upisao 903. nastup za Crvene vragove.

"Paolo Maldini je legenda. Igrao je na najvišoj razini 25 godina. Pitam se zašto osoba poput njega, koja ima toliko iskustva, nije još uvijek dobila važnu ulogu u nogometu?", kazao je Giggs, dodavši:

"Sjećam se da su ljudi govorili kako je Maldini star na Euru 1996.godine, ali ipak je njegova karijera trajala do 2009. godine".

Tridesetdevetogodišnji Giggs u dobroj je formi ove sezone. Postigao je dva pogotka u 19  ligaških nastupa za United, koji je trenutno vodeći, ispred gradskog rivala Cityja, u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.