Giggs: Nedostaje mi iskustvo za mjesto menadžera Uniteda

Velšanin o poziciji menadžera Manchester Uniteda

Giggs: Nedostaje mi iskustvo za mjesto menadžera Uniteda

Ryan Giggs je istakao kako nije bio spreman da sjedne na klupu Manchester Uniteda zbog nedostatka iskustva. 

Giggs je kratko vodio ekipu nakon što je otkaz u aprilu dobio David Moyes, ali nije želio da na klupi Crvenih đavola bude dugoročno rješenje. 

"Shvatio sam da nisam spreman. U ovom poslu potrebno je iskustvo. Sve drugo nije bio problem. Stručni štab, treninzi, mediji. Mislio sam da ću sa nekim stvarima imati problema, ali nije ih bilo. Naučio sam da uvijek moraju igrati najbolji, a bilo je teško jer sam i sam bio igrač i svima sam želio pružiti priliku," kaže Giggs.

Velšanin ističe kako igračku penziju podnosi jako dobro, ali da nekada poželi istrčati na teren. 

"Protiv Burnleya u augustu sam izašao iz tunela pored gostujućih navijača i činilo se kao da je dobra atmosfera. Pre duel sa Chelseajem sam poželio da istrčim na teren. Bila je to prva velika utakmica u sezoni. Međutim ja uvijek gledam naprijed, nikada nazad," rekao je Giggs. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije