Gignac za 18 miliona eura u Marseilleu

Na Velodromu pronašli zamjenu za Nianga

Gignac za 18 miliona eura u Marseilleu

Dosadašnji napadač Toulousea, Andre-Pierre Gignac, novi je član Olimpique Marseillea s kojim je potpisao ugovor na pet godina, a iznos transfera iznosi 18 miliona eura.

Marseille je ostao bez prvog napadača Mamadoua Nianga, koji je otišao u Fenerbahce, pa je prije nekoliko dana doveden Loic Remy iz Nice. Međutim, na ljekarskom pregledu je kod Remyja uočena srčana anomalija, tako da je zasad neizvjesna njegova sudbina. Uprava francuskog prvaka je brzo reagovala i dovela Gignaca.

Gignac je prije dvije sezone sa 24 gola bio najbolji strijelac francuske lige, dok je prošle sezone zbog povreda postigao samo 11 golova u svim takmičenjima. Za reprezentaciju Francuske je igrao 16 puta, te se četiri puta upisao u strijelce.Bio je član reprezentacije na Mundijalu u Južnoj Africi. 

I prije nego je stigao na Velodrome Gignac je isticao kako od malih nogu navija za Marseille, pa će tako sada imati priliku u dresu voljenog kluba uveseljavati navijače na stadionu na kojem je sanjao da igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.