Gilardino vjeruje u osvajanje Kupa

Gilardino vjeruje u osvajanje Kupa

Edmir Škorić

Fiorentinin napadač Alberto Gilardino vjeruje da "ljubičice" mogu do kraja u italijanskom Kupu, unatoč činjenici da im je naredna prepreka aktuelni državni prvak - Inter.

"Sada je važno da se koncentriramo na posljednjih nekoliko utakmica ove sezone i to u skladu s našim ciljevima. Razočaravajuće je ispadanje iz Lige prvaka, ali je prisustvo u šesnaest najboljih bio impresivan rezultat", kaže Gilardino te dodaje.

"Navijači zaslužuju trofej i pokušat ćemo iznenaditi Inter na San Siru u Kupu".

Bivši golgeter Milana se nada odlasku u Južnoafirčku Republiku sa ostatkom italijanske reprezentacije. "Imao sam dvije dobre sezone i nadam se da će se to nastaviti i u Južnoj Africi."

Inter i Fiorentina se sastaju 14. aprila, kada će se boriti za ulaz u finale italijanskog Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.