Gillieron iznenađen prijetnjom FIFA

Zbog najava da će SFV biti suspendovan

Gillieron iznenađen prijetnjom FIFA

Teme:

Predsjednik Švicarske nogometne federacije (SFV) Peter Gillieron izjavio je da je iznenađen prijetnjom Međunarodne mogometne federacije (FIFA) da će suspendovati SFV.

FIFA je u subotu najavila da će suspendovati Švicarsku nogometnu federaciju ukoliko do 13. januara švicarski prvoligaš Sion ne bude kažnjen.

Sion je nedavno izgubio parnicu na redovnom švicarskom sudu protiv UEFA, koja je zahtjevala  da se šestorici igrača  tog kluba zabrani da nastupaju.

Izvršni komitet FIFA je na sjednici u Tokiju u subotu zahtjevao da SFV kazni Sion tako što će sve utakmice u kojima je taj klub igrao sa spornim igračima, proglasiti završenim porazom službenim rezultatom - 3.0.

"To je za mene potpuno iznenađenje", rekao je Gilleron za sajt SFV.

On je istakao da SFV ne može da kazni Sion, jer je to u nadležnosti Disciplinske komisije, koja vodi postupak.

"Odluka da se mečevi Siona proglase službenim porazima mogla bi da bude u nadležnosti Međunarodnog suda za arbitražu u sportu", rekao je Gilleron i dodao da se nada "povoljnom rješenju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.