Gillot novi trener Bordeauxa

Gillot novi trener Bordeauxa

Endin Čaušević

Francis Gillot je novi trener Bordeauxa potvrđeno je na oficijelnoj internet stranici ovog kluba, s Gillotom je potpisan dvogodišnji ugovor.

Gillot je došao iz Sachauxa s kojim je impresionirao, te sezonu završio na sjajnom petom mjestu i obezbjedio im kvalifikacije za Evropa ligu. Dok je Bordeaux sezonu završio na razočaravajućem sedmom mjestu, pa su iz kluba bili primorani da dovedu Gillota.

Ovaj 51-godišnjak je potpisao ugovor na dvije godine, te je izjavio kako očekuje dobre rezultate jer imaju jako dobar tim.

“Gillot je novi trener Bordeauxa, potpisali smo ugovor na dvije sezone”, objavljeno je na oficijelnoj web stranici tog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti