Giovinco odveo Staru damu u četvrtfinale Kupa

Slavlje Juventusa

Giovinco odveo Staru damu u četvrtfinale Kupa

Midhat Šljivak

Juventus je večeras na svojoj Areni savladao Cagliari sa 1:0 u susretu osmine finala Kupa Italije.

Prvo poluvrijeme utakmice u Torinu nije donijelo golove, ali je viđena sasvim solidna fudbalska predstava. Sebastian Giovinco i Nicklas Bendtner su u nekoliko navrata dobro zaprijetili golu gostiju, ali lopta nije pronalazila put do mreže.

Stara dama je i u nastavku bila bolji rival. Do sasvim zasluženog vodstva stigli su u 57. minuti  kada asistenciju Padoia koristi Sebastian Giovinco, koji pogađa za vodstvo Juventusa od 1:0.

I nakon gola Juve je igrao bolje. Giovincu se u prijetnjama golu Cagliarija najčešće priidruživao Thiago Ribeiro, ali do kraja susreta uprkos nekoliko odličnih prilika, promjene rezultata nije bilo, pa će Stara dama igrati u četvrtfinalu Kupa.

 


Giovinco @SpheraChannel by SpheraChannel
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.