Giovinco povrijeđen

Propušta meč Azzurra

Giovinco povrijeđen

Sebastian Giovinco, fudbaler Parme, napustio je kamp italijanske reprezentacije, koja se priprema za prijateljski meč protiv Poljske.

Giovinco se povrijedio na jučerašnjem meču protiv Lazia, a detaljnije analize su pokazale da neće moći konkurisati za meč Italije i Poljske, te je ovaj omaleni fudbaler vraćen kući, u Parmu, na daljnje liječenje.

Najvjerovatnije neće konkurisati ni za meč protiv Urugvaja, koji se igra četiri dana kasnije u Rimu.

Italija ima velike probleme u napadu, obzirom da će dva prva napadača Azzurra, Giusepe Rossi i Antonio Cassano, gotovo izvjesno propustiti ostatk sezone, i njihov nastup na EURU je veoma upitan.

Italijanski selektor, Cesare Prandelli će pred predstojeće prijateljske mečeve na raspolaganju imati sljedeće napadače: Giampaola Pazzinija, Maria Balotellija, Simone Pepea, Alessandra Matrija i Pabla Osvalda, pa tako nije uputio naknadni poziv i nije pozvao zamjenu za Giovinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.