Girard do 2013. na klupi Montpelliera

Potpisao novi ugovor

Girard do 2013. na klupi Montpelliera

Edmir Škorić

Rene Girard, trener francuskog prvoligaša Montpelliera, za kojeg nastupa i kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, potpisao je novi dvogodišnji ugovor s klubom.

Girard je Montpellier preuzeo u junu 2009. godine, a iz Montpelliera su saopštili potpisivanje novog dvogodišnjeg ugovora sa veoma uspješnim francuskim stručnjakom, kojeg ugovor sada veže do 2013. godine.

Podsjetimo da je Montpellier prošle sezone završio na petoj poziciji Le Championnata, predstavivši se kao jedno od najugodnijih iznenađenja odmah po ulasku u društvo najboljih.

Trenutno su šestoplasirana momčad prvenstva, ali kruna sezone bio bi eventualni trofej Liga kupa. Za takvo što Girardovi izabranici moraju pobijediti Marseille u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.