Girona se pridružila Cityjevog porodici
Foto: EPA

Prodan većinski paket dionica ovog španskog kluba

Girona se pridružila Cityjevog porodici

Novi španski prvoligaš Girona je promijenila vlasnika, pošto su većinski paketi dionica ovog kluba kupili City Football Group i Girona Football Group.

Naime, već neko vrijeme se špekulisalo o ovakvom potezu, a sada je i zvanično. Naime, novi vlasnici Girone su City Football Gropu (CFG), "roditeljska" kompanija Manchester Cityja, te Girona Football Group (GFG), agencija koja je u vlasništvu brata trenera Manchester Cityja, Pepa Guardiola. 

Naima, Pere Guardiola i vlasnici CFG-a su kupili po 44.3% posto dionica Girone, čime su, s ukupno 88.6% dionica, postali većinski vlasnici ovog kluba. Inače, ovakav razvoj situacije omogućit će samo još bolje odnose Manchester Cityja i Girone, s obzirom da engleski klub već odavno gaji prijateljstvo s Gironom u koju je, na posudbu, već poslao nekoliko svojih igrača.

Girona je na ovaj način postala samo jedan od klubova u čijem vlasništvu značajan udio ima šeik Mansour, vlasnik Manchester Cityja i CFG-a. Osim Girone i Manchester Cityja pod okriljem CFG-a se već odavno nalaze New York City, Melbourne City, Atletico Torque i Jokohama F. Marinosi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi