Given se oprostio od državnog dresa

Given se oprostio od državnog dresa

Golman irske nogometne reprezentacije Shay Given okončao je reprezentativnu karijeru.

Za reprezentaciju Irske odigrao je 125 susreta u zadnjih 16 godina, što je rekord te zemlje. Prvu utakmicu odigrao je 1996. godine protiv Rusije, a posljednju na ovogodišnjem evropskom prvenstvu protiv Italije.

"To je najteža odluka mog života. U reprezentaciji sam bio kapiten i ne mogu reći ništa drugo osim da mi je to bila čast i privilegija. Hvala suigračima i selektorima, a posebno najboljim navijačima na svijetu", izjavio je 36-godišnji Given koji će i dalje braniti za Aston Villu.

Odluci Givena, nekdašnjeg golamana Celtica, Blackburna, Newcastla i Manchester Cityja, pripomogla je odluka irskog selektora Giovannija Trapattonija da za prijateljsku utakmicu protiv Srbije pomladi ekipu. Given se nije našao na njegovom spisku, što mu golman nije zamjerio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.