Given u Manchester Cityu

Given u Manchester Cityu

Eldar Ganibegović

Irski golman Shay Given u nedjelju je postao novi član Manchester Citya. On je napustio Newcastle nakon 12 godina, a visina transfera u City ostala je tajna.

Menadžer Citiya Mark Hughes oduševljen je dovođenjem Givena za kojeg smatra da će mnogo uticati na mlade igrače.

Prezadovoljan sam što smo uspjeli da dovedemo fantastičnog golmana kakav je Given. Dugo već govorim da nam je potreban iskusan golman kao što je Shay. Dugo sam razgovarao sa njim o njegovom položaju u budućnosti.", kazao je Hughes.

Shay Given je odigrao 461 utakmicu za „svrake" u koje je došao 1997. iz Blackburna za 1,5 miliona funti.

Given će na golu „građana" zameniti mladog Harta, a Irac je četvrto pojačanje Citiya u zimskom prelaznom roku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.