Givet potpisao za Blackburn
Gael Givet (desno) novo pojačanje Blackburna

Givet potpisao za Blackburn

Edmir Škorić

Francuz Gael Givet, bivši Marseilleov igrač, potpisao je četverogodišnji ugovor sa engleskim Blackburn Roversima, gdje je prošlu sezonu proveo na posudbi. Za sada nisu poznati financijski detalji ovog transfera.


Igrač Marseillea, koji igra na poziciji lijevog beka i štopera, od jučer je novi član engleskog Blackburna, Roversi su svoje redove osigurali naredne četiri godine sa Francuzom Gaelom Givetom. Givet je u Blackburnu bio posuđen početkom januara prošle godine, a karijeru je počeo u Monacu gdje je i igrao dugih sedam godina. Član je i reprezentacije Francuske.

"To je važno pojačanje. Gael je napravio masivni utjecaj prošle sezone, kada smo ga posudili, no mišljenja sam da on može čak i bolje", rekao je za službenu stranicu Blackburna trener Sam Allardyce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti