Gladbach konačno pokazao zube

Bundesliga

Gladbach konačno pokazao zube

U prvom današnjem susretu sedmog kola njemačke Bundeslige, Borussija iz Moenchengladbacha konačno je pokazala zube, savladavši Eintracht iz Frankfurta sa 2:0.

Borussija iz Moenchengladbacha prošle je sezone igrala sjajno, te je na kraju završila četvrta na tabeli i izborila plasman u Ligu prvaka. Međutim, u ljetnom prelaznom roku ekipu je napustio najbolji igrač Marco Reus, ali je i stiglo nekoliko zvučnih pojačanja, prije svih Luuk de Jong.

Nakon prvih šest kola Gladbach je bio tek 14., sa samo jednom pobjedom, ali su zato danas sa laganih 2:0 preskočili Eintracht.

Juan Arango doveo je Borussiju u prednost već u devetoj minuti, a na 2:0 povisio je bivši napadač Twentea, sjajni mladi Holanđanin De Jong, te tako nanio prvi ovosezonski poraz Eintrachtu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.