Gladbach nemoćan na Olimpicu, Tottenham ide dalje

Evropska liga

Gladbach nemoćan na Olimpicu, Tottenham ide dalje

Večeras su odigrani revanš susreti šesnaestine finala Evropske lige, a dalje su prošli Lazio, koji je bio bolji od Borussije iz Moenchengladbacha i Tottenham koji je u posljednjoj minuti izjednačio na 1:1 na Gerlandu i izbacio Lyon.

Lazio je poveo već u desetoj minuti utakmice. Nakon kardinalne greške gostujućeg igrača Dominguesa, lopta dolazi do Candreve, koji pogađa za vodstvo nebeskoplavih.

Alvaro Gonzales je u 33. minuti, nakon šuta Radua, po drugi put zatresao mrežu iza mladog njemačkog golmana Marca Andrea ter Stegena.

Koliko je loše igrala Borussija Moenchengladbach u ovom susretu najbolje govori podatak da su gosti iz Njemačke prvi šut u okvir gola Claudia Marchettija uputili tek u 66. minuti, kada je pokušao Strantzl, ali je italijanski golman s lakoćom zaustavio njegov udarac.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić u 80. minuti je sjajno intervenisao ispred Patricka Hermanna i spasio siguran gol.

Kako je prvi susret završio neriješeno 3:3, Lazio je sasvim zasluženo slavio u revanšu, te prošao dalje.

Lyon je golom Gonalonsa u 17. minuti utakmice na svom Gerlandu anulirao prednost Tottenhama sa White Hart Lanea u prvom susretu ove dvije ekipe u okviru šesnaestine finala Evropske lige.

Gosti iz Londona do kraja susreta pokušavali su na sve načine ugroziti gol domaćeg golmana, ali im to nije polazilo za rukom sve do posljednje minute susreta, kada je pogodio Dembele za konačnih 1:1, što je Tottenhamu bilo dovoljno za prolazak dalje.


LAZ1-0MG by Samu21213
LAZ2-0MG by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.