Gladbach od 0:2 do 3:2 za samo devet minuta

Čudesan preokret

Gladbach od 0:2 do 3:2 za samo devet minuta

Utakmicama između Bayerna i Bayera, te Hannovera i Borussije Moenchengladbach kompletirano je deveto kolo njemačke Bundeslige.

Hannover je dočekao prošle sezone sjajnu Borussiju iz Moenchengladbacha, koja je lošije počela ovu sezonu, ali se čini kako se Juan Arango i društvo teg zagrijavaju.

Jan Schlaudraff je, nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, doveo u 49. minuti Hannover u prednost. Domaći su furiozno krenuli u drugi dio utakmice, pa su nakon samo četiri minute od prvog gola postigli i drugi, a strijelac je bio Diouf.

Međutim, petostrukom prvaku Njemačke iz Moenchengladbacha bilo je potrebno samo devet minuta da u potpunosti preokrene rezultat i zabilježi pobjedu.

Prvo je u 70. minuti Dominguez pogodio i smanjio na 1:2, a već sedam minuta kasnije bilo je 2:2 - strijelac holandski stoper Roel Brouwers. Šok na tribinama se nije ni stišao, a Gladbach je vodio. Autor: Juan Arango, minuta 79 za konačnih 2:3.











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.