Gladbach želi zadržati Dantea

Gladbach želi zadržati Dantea

Borussia Monchengladbach želi zadržati u svojim redovima sjajnog stopera Dantea, koji se nalazi na meti Bayern Munchena.

Prema pisanju njemačkih medija, Bayern se spremio dovesti na kraju sezone Brazilca, koji u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 4.6 miliona eura.

Gladbach je već izgubio Marca Reusa koji će preći u Borussiju Dortmund na kraju sezone i Romana Neustadtera, koji će nositi dres Schalkea.

"Mogu vam reći da smo u pregovorima sa Danteom i njegovim savjetnicima. U bliskom smo kontaktu dosta vremena. Želimo produžiti ugovor s njim, kako bi išli u pravom smjeru i tako u budućnosti ponuditi Danteu puni sportski potencijal", rekao je Max Eberl.

"Dante je veoma važan igrač u našem timu", dodao je sportski direktor Gladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.