Glavaš: Ambicije su visoke, želja je Evropa

U Tuzli teku pripreme za novu sezonu

Glavaš: Ambicije su visoke, želja je Evropa

Edmir Škorić

Fudbaleri Slobode naporno se pripremaju za nadolazeću sezonu. Cilj Tuzlaka u novoj sezoni je, kako kaže šef stručnog štaba Vlatko Glavaš, igrati važnu ulogu u Premijer ligi i, ukoliko se ukaže prilika, izboriti plasman u Evropu.

"Pripremamo se u Tuzli već desetak dana i za sada sve ide po planiranom. Tu smo još nekoliko dana, potom nas čeka  jedan prijateljski turnir u Slavonskom Brodu gdje, pored nas, učestvuju još domaćin Marsonija, Varaždin i Karlovac. Za 12. juli zakazan je put u Crnu Goru na Plavsko jezero, gdje ćemo se zadržati desetak dana", kazao je Glavaš za SportSport.ba.

Sloboda će, manje više, u narednu sezonu ući sa igračkim kadrom koji je iznio sav teret u prošloj sezoni.

"Doveli smo Nikolića i Drakula, dok smo ostali bez Karažde i Mujića. No, većina ključnih igrača potpisala je nove ugovore, a u ovih par dana očekujem da to urade i Milošević i Gavarić. Do početka prvenstva ćemo dovesti još jednog kvalitetnog napadača".

Špekulira se kako na Tušnju pregovaraju sa iskusnim Edinom Šaranovićem, a u nekim kombinacijama je i Darko Spalević...

"Mnogo je špekulacija i mi bismo, naravno, voljeli angažovati jednog takvog napadača, ali takvi igrači obično traže veća primanja i teže ih je dovesti. Ipak, sigurno je da će na Tušanj stići jedan kvalitetan napadač u narednim danima."

Tuzlaci su imali dosta problema u jesenjem dijelu prošle sezone, te su bili na samom dnu. Ipak, Glavaševi izabranici su u proljetnom dijelu pružali sjajne partije i na kraju završili na visokoj šestoj poziciji premijerligaške tabele.

"Bila je to teška sezona, no na kraju smo pokazali sav svoj kvalitet. To pokazuje i činjenica da smo druga ekipa drugog dijela sezone, odmah iza šampiona Željezničara. Naše ambicije i u narednoj sezoni su visoke, a želja nam je da se 'dočepamo' Evrope", dodaje Glavaš.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.