Glen Johnson propušta Brazil

Zbog povrede

Glen Johnson propušta Brazil

Edmir Škorić

Susret Engleske sa Brazilom propustit će Glen Johnson. Liverpoolov odbrambeni igrač zadobio je povredu u utakmici Redsa i Birminghama, pa će pauzirati prijatesljki ogled koji se igra u Kataru.

Desni bočni igrač Liverpoola, Glen Jonhnson, morao je napustiti reprezentaciju Gordog albiona zbog povrede prepona. Naime, bivši igrač Chelsea sa ovim se problemom susretao i lani kada je na Anfield stigao iz Portsmoutha za 18 miliona funti.

Povreda je obnovljena u ponedjeljak navečer kada je Johnson odigrao svih 90 minuta susreta Liverppola i Birmignhama, ali je teren napustio sa bolovima. Sada selektor Engleske Fabio Capello za tu poziciju ima samo Wes Browna iz Manchester Uniteda.

"Glen Johnson neće putovati sa reprezentacijom kako bi se suprostavio Brazilu i vratio se sinoć u Liverpool", kazao je Capello, te dodao.

"Johnson je pregledan od strane engleskog medicinskog osoblja i vratio se u svoj klub na daljnje liječenje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.