Glen Johnson za 15 miliona eura u Liverpoolu?

Glen Johnson za 15 miliona eura u Liverpoolu?

E. Škorić

Chelsea ga je tek tako pustio, a danas je jedan od boljih igrača na poziciji desnog beka u Engleskoj. Dakako, riječ je o Glenu Johnsonu, 24-godišnjaku kojeg danas žele Tottenham i Liverpool. Ipak, nešto veću prednost ima klub sa "Anfielda".

Na "Stamford Bridge" je stigao iz West Hama, pružao odlične partije u dresu Chelsea, no za vrijeme vladavine Portugalca Jose Mourinha, 24-godišnji Englez prešao je u Portsmouth, gdje danas pruža odlične partije.

Selektor "gordog albiona" Fabio Capello na njega računa za preostale kvalifikacijske susrete. Johnson je toga svjestan, pa će vjerovatno preseliti u neki od većih klubova u Premier ligi. Najviše se spominje Liverpool, budući da je Rafael Benitez veliki obožavatelj Glen Johnsona i želi ga staviti na listu mogućih pojačanja kluba sa "Anfielda".

Osim Liverpoola, za bivšeg igrača Chelsea interesuje se i Tottenham, no "spursi" imaju nešto manje šanse, budući da Liverpoolu "mornari" duguju 7 miliona eura, koje nisu isplatili za dolazak Petera Croucha. "Redsi" su uz to spremni doplatiti još 8 miliona eura, što bi ukupno bilo 15 miliona eura, pa je vrlo moguće da će Glen Johnson od ljeta postati novi Liverpoolov igrač.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.