Glumio je kao da ga je skinuo snajper, a nekoliko sekundi kasnije stigla ga je surova kazna

Kozmička pravda zadovoljena

Glumio je kao da ga je skinuo snajper, a nekoliko sekundi kasnije stigla ga je surova kazna

A. Čaušević

Fudbal je pun simulatora, takvih igrača će biti i do kad traje ovaj sport, ali samo rijetkim se gluma odmah obije o glavu. 

Južnoamerički fudbal je poseban sam po sebi, sa pregršt kontroverznih situacija, a jedna takva stiže nam sa utakmice venecuelanske lige. Bilo je to na utakmici Hermanos Colenarezs - Estuditantes de Merida.

Početkom drugog poluvremena nakon centaršuta s lijeve strande Maicol Uzcategui je pao u svom kaznenom prostoru kao da je pogođen snajperom, ali igrači Estudiantesa nisu htjeli da izbace loptu.

Nekoliko sekundi kasnije Maicola je stigla surova kazna i može se reći da je kozmička pravda zadovoljena s poukom da u fudbalu pa i generalno u sportu nikada ne treba varatai.

Flores je šutirao sa 20-ak metara, a lopta je na putu prema golu pogodila upravo Maicola, promijenila je smjer, prevarila golmana i završila u mreži za izjednačenje rezultata.

Žalili su se gosti zašto nije prekinuta igra, ali gosti su odmah vidjeli da je lopta Maicola pogodila u rame, a ne u glavu kao što je to on predstavio te se može reći da uopšte nisu pogriješili što su nastavili s igrom.

[twitter]https://twitter.com/MarioSanchezVe/status/1385407752147816450[/twitter]

Na kraju je viđeno ukupno šest golova, pobjedu su slavili domaći sa 4:2 nakon što su u finišu uspjeli postići dva pogotka te su se izjednačili sa svojim protivnikom na tabeli.

Inače, venecuelansko prvenstvo je jedno od nakomplikovanijih na svijetu sa ukupno 21 ekipom Timovi su podijeljeni u tri grupe i to po regijama. Po dvije prvo plasirane ekipe idu u novu grupu i razigravaju za prvaka, dok će najslabiji plasirani timovi u svakoj od grupa ispasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi