"Glupanova ruka"

Engleski mediji o golmanu Robertu Greenu

"Glupanova ruka"

Golman reprezentacije Engleske Robert Green, koji je napravio katastrofalnu grešku u sinoćnjoj utakmici protiv SAD-a koja je završila neriješeno 1:1, meta je brojnih kritika u engleskim medijima.

U većini današnjih engleskih novina na naslovnicama se nalazi fotografija izjednačujućeg gola Amerikanaca.

Također, novinski komentatori smatraju da Robert Green više ne zaslužuje da bude prvi golman Engleske.

Tabloid "News of the World" na prvoj strani donosi naslov "Glupanova ruka", što je jasna asocijacija na "Božju ruku" Diega Maradone sa SP 1986. kada su Englezi izgubili od Argentine.

"Sunday Times" je našao poveznicu sa ekološkom katastrofom koja je zahvatila američku obalu u Meksičkom zaljevu gdje već sedmicama ističe nafta nakon havarije na naftnoj platformi British Petroleuma.

U tekstu se ističe kako je to bilo "još jedno katastrofalno izlijevanje na koje se Jenkiji neće žaliti". I dok mediji traže smjenu golmana, njegovi saigrači i selektor Fabio Capello zasad mu pružaju podršku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.