Godin i Falcao za novu pobjedu Atletica

Primera

Godin i Falcao za novu pobjedu Atletica

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atletico Madrida savladali su na Vicente Calderon stadionu ekipu Valladolida sa 2:1 u susretu petog kola španske Primere.

Atletico je sa dva gola nakon prvih 45 minuta riješio pitanje pobjednika. Godin je u 31. minuti doveo domaće u prednost od 1:0, da bi seriju golova u novoj sezoni Primere u finišu prvog poluvremena nastavio Radamel Falcao koji je sa penala povećao vodstvo na 2:0.

Gosti su u nastavku uspjeli samo smanjiti prednost. Za konačan rezultat od 2:1 u 55. minuti pogodio je Bueno nakon očajne reakcije golmana domaćih Courtoisa.

Jorgandžijama je ovo ukupno treća pobjeda u Primeri uz jedan remi i utakmicu manje.

 


szólj hozzá: At. Madrid 1-0 Valladolid
szólj hozzá: At. Madrid 2-0 Valladolid
szólj hozzá: At. Madrid 2-1 Valladolid

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.