Godinu dana od tragedije Chapecoense slavi veliki uspjeh
Foto: EPA

Ostali u društvu najboljih

Godinu dana od tragedije Chapecoense slavi veliki uspjeh

Endin Čaušević

Prošlo je skoro godinu dana nakon velike tragedije koja je pogodila fudbalski svijet i brazilski Chapecoense.

U novembru prošle godine u Kolumbiji se srušio avion u kojem su bili igrači brazilskog Chapecoensea koji su putovali na finalni meč Copa Sudamericane. U velikoj tragediji poginula je 71 osoba, a samo tri igrača ovog brazilskog tima uspjela su da prežive. Tako je u trenu Chape ostao bez gotovo cijele ekipe i mnogi su smatrali da će to značiti i kraj ovog kluba.

Ipak, i pored velike tragedije koja ih je pogodila Chapecoense je uspio da kao Feniks izađe iz pepela i prebrodi sve ove probleme. Mnogi su smatrali da će se ovaj klub već u prvoj sezoni u potpunosti raspasti i ispasti iz najjačeg ranga brazilskog fudbala, no Chape je pokazao da za njih ne postoji riječ nemoguće.

Vlasnici kluba su za kratko vrijeme okupili novi klub koji je imao samo dvojicu članova stare ekipe. No, i pored svih problema uspjeli su da se vrate za veoma kratko vrijeme i dokažu svima da imaju još mnogo toga da ponude. Nakon skoro godinu dana od tragedije na licima igrača i navijača ovog kluba ponovo je osmijeh.

Naime, brazilska liga se završava za nekoliko kola, a Chapecoense je uspio da osigura opstanak u društvu najboljih. Ovaj tim savladao je Vitoriju sa 2:1 i tako i teoretski osigurao opstanak. Priča koja je na kraju barem na neki način dobila sretan završetak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi