Goetze bi najradije u Španiju

Goetze bi najradije u Španiju

Edmir Škorić

Talentirani nogometaš dortmundske Borussije Mario Goetze bi najradije igrao u španskoj Primeri.

Goetze, velika nada evropskog nogometa, tražena je roba, premda je i sam najavio da će ostati u Dortmundu do 2014. godine.

Za njegove usluge zainteresovani su Arsenal i Chelsea u Engleskoj te Bayern u Njemačkoj. No, on bi, u slučaju da dođe do promjene sredine, volio otići u Španiju.

"Radije bih igrao u Španiji nego u Premier ligi. Španski nogomet je pogodniji za moje kvalitete. San svakog nogometaša je da zaigra u Španiji. Postoje velike momčadi tamo kao što su Barcelona i Real Madrid", rekao je Goetze.

On je još rekao da ne zna koliko su konkretne ponude drugih klubova, ali da svakako laskaju, no ne želi se previše zamarati špekulacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.