Goetze nasljeđuje Del Pijerovu desetku?

Goetze nasljeđuje Del Pijerovu desetku?

Edmir Škorić

Torinski Juventus svoja pojačanja traži u njemačkoj Bundesligi. Stara dama želi Dennisa Aoga iz HSV-a te Marija Goetzea iz Borussije Dortmund.

Corriere dello Sport piše kako je Juventus već neko vrijeme zainteresovan za 24-godišnjeg Aoga, unatoč tome što je HSV na dnu bundesligaške tabele i što je ovaj zakazao u posljednjoj prijateljskoj utakmici Njemačke i Ukrajine.

Osim njega, Italijani, navodi ovaj put Gazzetta dello Sport, žele dovesti i Marija Goetzea. Talentiranog mladog igrača Borussije, aktuelnog prvaka Njemačke, žele mnogi klubovi.

Juve je spreman dobiti tu bitku. Za Goetezea će Borussiji navodno ponuditi 20 miliona eura te Miloša Krasića i Eljera Eliju.

No ni to nije sve. Dođe li Goetze u Torino, zadužit će dres s brojem 10, kojeg 18 godina već nosi ikona Juventusa Alessandro Del Piero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.