Goetzea klub ne prodaje ni za milijardu eura

Goetzea klub ne prodaje ni za milijardu eura

Edmir Škorić

Mario Goetze, jedan od najtalentiranijih igrača u Evropi, veznjak Borussije Dortmund, košta "samo" milijardu eura.

Bar je to cijena koju mu je postavio sportski direktor dortmundskog kluba Michael Cork, rekavši da nemaju namjeru prodati sjajnog njemačkog reprezentativca.

"Goetze ima ugovor do 2014. godine i nemamo razloga da ga prodajemo. Nisam prorok, ali ukoliko neko sutra ponudi milijardu eura, razmišljali bismo o ponudi", rekao je Cork.

Goetze je prošle sezone osvojio s Borussijom naslov Bundeslige, a nedavno je proglašen najboljim mladim igračem u Evropi. Na meti je Bayerna, Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja i navodno Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.