Gohouri drugo pojačanje za Wigan

Gohouri drugo pojačanje za Wigan

Edmir Škorić

Internacionalac Obale Slonovače Steven Gohouri potpisao je za engleski Wigan, u nadi da će igrama u ovom premijerligašu izboriti svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Steven Gohouri (28) nedavno je prekinuo saradnju s Borussijom Moenchengladbach te je kao slobodan igrač odlučio potpisati za Wigan.

Trener engleskog kluba Roberto Martinez doveo je tako drugo pojačanje ovog januara, budući da je ranije potpisao golman Sporting Lisabona Vladimir Stojković.

"Meni predstavlja veliki izazov dolazak u Premier ligu i kao skoro svaki drugi nogometaš želio sam igrati u ovoj zemlji", kazao je Gohouri za wiganlatics.co.uk.

"Svi napadači u ovoj ligi su veliki igrači i svaki tjedan će biti pravi izazov zaustavljati ih. Postoji velika razlika između Premier lige i Bundeslige, osobito intezitet."

"Gohouri je snažan branič sa puno tempa. Bit će velika prednost po našu momčad i borit će se da izbori mjesto na SP-u što je jako dobro za nas. Može se primijetiti kako ima veliku želju da bude upsješan u Wiganu i nadam se da će biti pravo pojačanje", dodao je trener Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.