Gojko Kačar na meti Hamburga

Gojko Kačar na meti Hamburga

Reprezentativac Srbije Gojko kačar najvjerovatnije će na kraju sezone napustiti berlinsku Herthu, a u trku za njegove usluge se uključio i Hamburg.

Kačar je u Herthu došao u januaru 2008. godine iz redova novosadske Vojvodine i vrlo brzo je izborio status jednog od ključnih igrača berlinskog kluba. Ipak, Kačar više nije toliko zadovoljan situacijom u Herti, koja se trenutno bori za opstanak u Bundesligi i zbog toga želi da napusti klub u ljetnjem prelaznom roku.

Ukoliko Hertha izgubi status bundesligaša, klub će biti primoran da proda najbolje igrače. Reprezentativcu Srbije ugovor ističe u ljeto 2012. godine, ali bi ponuda od bar sedam miliona eura mogla da dovede do njegovog odlaska iz Berlina već ovog ljeta.

Pored Hamburga interesovanje za Kačara pokazali su i Milan i Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.