Gol Anela Hadžića, Muratovićev Sturm ispao

Austrijski kup, četvrtfinale

Gol Anela Hadžića, Muratovićev Sturm ispao

E. Škorić

Sturm iz Graca, za kojeg nastupa i iskusni bh. internacionalac Samir Muratović, oprostio se danas od Austrijskog kupa.

Nakon Austria Lustenau i Kapfenbergera, treći polufinalist Kupa Austrije je momčad Rieda koja je u Beču s 2:0 savladala Sturm.

Gosti iz Graca, iako blagi favoriti, ništa nisu pokazali u ovoj četvrtfinalnoj utakmici. Daniel Royer je Ried doveo u vodstvo u 17. minuti. Gostujući trener u nastavku pravi nekoliko izmjena, pa u igru, pola sata prije kraja, ulazi i iskusni Muratović.

I dok je Sturm pokušavao dugim loptama u protivnički šesnaesterac ugroziti gol Rieda, domaćin je igrao strpljivo, a onda u drugoj minuti sudijske nadoknade iskoristio jednu brzu kontru i riješio sve dileme. Strijelac drugog gola bio je 21-godišnji Anel Hadžić, Austrijanac koji je rođen u Velikoj Kladuši.

Posljednjeg polufinalistu saznat ćemo večeras kada se sastaju bečki Rapid i Mattersburg.

Austrijski kup, četvrtfinale:

Ried - Sturm 2:0 (Royer 17, Hadžić 92)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.