Gol Crnkića u 20. sekundi za tešku pobjedu Sarajeva

Sloboda poražena na Koševu

Gol Crnkića u 20. sekundi za tešku pobjedu Sarajeva

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Slobodu s 1:0 u prvom susretu 7. kola Lige za prvaka.

Već iz prvog napada Bordo tim je poveo. U 20. sekundi Haris Duljević je sjajno asistirao za Nermina Crnkića, koji matira Azira Mumunovića i donosi prednost svom timu od 1:0.

Nastavak prvog dijela nije ponudio naročito lijep fudbal. Pokušaja je bilo, ali bez većih opasnosti po oba golmana.

Vrijedi izdvojiti pokušaj Asima Zeca za Slobodu, kada je umalo iskoristio grešku Almira Bekića, ali je Novaković na vrijeme reagovao.

Sarajevo je tek u finišu prvog dijela imalo šansu da poveća prednost. Anel Hebibović se našao pred golom Muminovića, koji mu brani udarac, a od ostalog vrijedi izdvojiti i šut Adnana Kovačevića, koji s pet metara u gužvi loptu šalje preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0, da bi na otvaranju drugog dijela oba tima krenula dosta dobro.

Prvo je domaći tim bio u šansi. Novaković se našao u dobroj poziciji, ali sa svega šest metara iskosa loptu šalje preko gola.

Uzvratila je zatim Sloboda. Ziljkić šutira sa 12 metara, a lopta odlazi malo pored gola domaćeg tima. U 54. minuti još najbolja šansa za goste. Tandir je došao do lopte prije odbrane Sarajeva, šutirao je, ali lopta pogađa stativu.

Sarajevo im nije ostalo dužno. U 61. minuti je Crnkić izašao sam pred golmana Slobode, ali Muminović sjajno brani, kao i udarac Kadušića dvije minute kasnije.

S druge strane Asim Zec se u dva navrata nije snašao u dobrim situacijama pred golom Bordo tima i njegovi udarci su završili preko gola.

Mogao je u 76. minuti Hebibović da riješi pitanje pobjednika, ali je promašio nemoguće s nekoliko metara. Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Ostalo je 1:0, te je tako Sarajevo barem na 24 sata, preuzelo vrh tabele u Premijer ligi.

Liga za prvaka, 7. kolo:

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Crnkić 1')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Al. Bekić, Novaković, Kovačević, Mihojević, Ivetić, Hebibović, Crnkić, Duljević, Ahmetović.

Sloboda: Muminović, Škahić, Salihović, Todorović, Efendić, Ziljkić, Subić, Grahovac, Tandir, Hairlahović, Zec.



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi