Gol Kienasta Austriju spasio neprijatnog rekorda

Ljubičasti poveli u 11. minuti

Gol Kienasta Austriju spasio neprijatnog rekorda

Do ovoga kola Lige prvaka jedini debitant u ovoj sezoni najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja Austrija iz Beča bila je jedini klub koji od osnivanja Lige prvaka nije postigla gol u grupnoj fazi ovoga takmičenja.

Ipak, već na samom početku utakmice 5. kola u kojem Ljubičasti iz Beča gostuju u Portu, Kienast je u 11. minuti pogodio za vodstvo aktuelnog šampiona Austrije i tako skinuo veliki teret s leđa svom klub koji, sada je definitivno, neće postati jedini klub koji u šest kola grupne faze Lige prvaka nije uspio zabiti gol.

Lopta je stigla do Romana Kienasta, strijelaca odlučujućeg gola u ravanš susretu play-offa Lige prvaka za učešće u grupnoj fazi protiv Dinama, nakon lošeg ispucavanja odbrane Porta, a potom je Austrijanac sjanim udarcem sa preko 20 metara pogodio mrežu nekadašnjeg prvka Evrope za prvi gol Austrije u ovome takmičenju ikada.

Bečlije tako neće postati jedini tim od 128 klubova koji su igrali grupnu fazu Lige prvaka koji nije postigao gol.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije