Gol Kuranyija za pobjedu Dinama

23. kolo ruske Premier lige

Gol Kuranyija za pobjedu Dinama

Danas su se u okviru 23. kola ruske Premier lige sastali Amkar - Dinamo, Alaniya - Krylia i Terek - Tomsk.

Dinamo je na Zvezda stadionu u posljednjoj minuti susreta došao do pobjede nad Amkarom. Gol za 0:1 je postigao iskusni Kevin Kuranyi u posljednjoj minuti susreta.

AMKAR: Usminskiy, Belorukov, Popov, Gaál, Cherenchikov, Peev, Grishin, Kolomeytsev, Novakovic, Volkov, Ristic.

DINAMO: Shunin, Fernández, Granat, Epureanu, Lomić, Rebko, Semshov, Samedov, Cesnauskis, Ropotan, Kuranyi.

Čak pet golova je postignuto na utakmici između Alaniye i Krylie Sovetov, rezultat je bio 2:3. Gosti su poveli sa 0:3, a golove su postigli Oleg Samsonov u 32., Ibragim Tsallagov u 40., te Pavel Yakovlev u 74. minuti susreta. Alaniya je u razmaku od tri minute, između 75. i 78. uspjela postići dva pogotka, međutim nisu uspjeli doći do povoljnijeg rezultata. Golove za domaćine su postigli     Aleksandr Marenich i Uzbekistanac Marat Bikmaev.

ALANIYA: Kerzhakov, Rotenberg, Gnanou, Bulgaru, Da Costa Goore, Mashukov, Bikmaev, Florescu, Stoyanov, Gabulov, Baba Collins.

KRYLIA: Lobos, Leilton, Taranov, Bober, Kovba, Ivanov, Samsonov, Sosnin, Kuznetsov, Tsallagov, Savin.

Terek je na svom Sultan Bilimkhanov stadionu sa minimalnih 1:0 savladao Tomsk. Jedini gol na utakmici je postigao napadač Shamil Asildarov iz penala u 22. minuti susreta.

TEREK: Godzyur, Yatchenko, Omelyanchuk, Zengue, Haimovich, Kobenko, Gvazava, Essamé, Bracamonte, Asildarov, Lakhiyalov.

TOMSK: Pareiko, Kudryashov, Petkovic, Jokic, Dmitri N. Smirnov, Matsui, Covalciuc, Michkov, Nam-Il Kim, Kharitonov, Dzyuba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.