Gol Witsela nedovoljan Zenitu protiv Basela

Basel u četvrtfinalu Evropske lige, Sommer junak

Gol Witsela nedovoljan Zenitu protiv Basela

Midhat Šljivak

Fudbaleri Basela plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige nakon što su večeras na Petrovski stadionu u St. Petersburgu poraženi od Zenita sa 1:0, ali zbog pobjede u prvom susretu od 2:0, švicarski tim ide dalje.

Prvih pola sata ove utakmice nije donijelo nikakva uzbuđenja, da bi onda iz prve prave prilike na utakmici Zenit stigao do vodstva. Hulk je izveo korner, Lombaerts je prebacio glavom loptu do Axela Witsela, kojem nije bilo teško da matira Sommera za vodstvo od 1:0.

Potom je Zenit stvorio još nekoliko dobrih prilika, ali do gola nisu stigli, a u 41. minuti je Basel ostao sa igračem manje nakon što je isključen Diaz.

U uvodnim minuta drugog poluvremena Zenit nije uspjevao da dođe do ozbiljnije prilike, a prvu veliku priliku su propustili u 76. minuti. Nakon ubacivanja sa desne strane, Portugalac Danny je promašio prazan gol sa samo tri metra.

U 83. minuti Vladimir Bystrov je pogodio stativu, da bi tri minute kasnije Park oborio Bystrova, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Roman Širokov je uzeo loptu, ali je Sommer odbranio. Do kraja susreta se Basel uspio odbraniti, te su zasluženo prošli među osam najboljih ekipa u Evropskoj ligi.

 


ZE1BA0 by adrisamu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.