"Golać i njegovi asistenti su kriminalci"

Predsjednik Olimpica razočaran

"Golać i njegovi asistenti su kriminalci"

Adnan Beganović

Fudbaleri sarajevskog Olimpica poraženi su od Travnika u 15. kolu Premijer lige BiH (0:1), a predsjednik popularnih Vukova Nijaz Gracić nakon susreta rigao je vatru na glavnog sudiju Edina Golaća i na njegove asistente.

Predsjednik Olimpica razočaran je zbog dva poništena gola njegovoj momčadi, a Golaća i njegove asistente nazvao je notornim kriminalcima.

"To što sam vidio u Travniku je sramota. Prosto je nevjerovatno kako je sudijska trojka na čelu sa Golaćem. Radi se o notornim kriminalcima, kojima uopće nije važno da utakmica bude korektna i da pobjedi bolji tim. Golaću i njegovim saradnicima je važno da uzmu par hiljada maraka i ne zanima ih šta će biti na terenu. Golać je zajedno sa svojim asistentima Daliborom Mavrakom i Jasminom Smajićem, brutalno opljačkao svojim odlukama našu ekipu", rekao je Gracić za San.

Prvi čovjek sarajevske momčadi zbog dešavanja u Travniku pita se da li se uopšte isplati ulagati u bh. fudbal.

"Toliko sam novca potrošio, pokušavam igrati korektno, ali zaista nisam više siguran da li se isplati ulagati u igrače i u klub. Radim pošteno, plaćam svoje igrače, nikome ne kasni plata ni jedan dan, ali kao da to nema veze. Ovdje se više isplati plaćati sudije i onda možeš računati i na titulu i na izlazak u Evropu. Mi u Olimpicu se trudimo da imamo dobre igrače, da formiramo mladu i perspektivnu ekipu, da poslujemo na tržišnim principima, ali kakve koristi kad ovi kriminalni arbitri, kakvi su nam sudili u Travniku sve poremete", govori Gracić za San i dodaje:

"Evo, sada javno nudim 5.000 KM sudijama na svakoj utakmici da nas oni odvedu do pobjede. Ne preostaje mi ništa drugo. I na utakmici protiv Sarajeva smo pokradeni bezočno, evo sada opet. Kakve koristi što naš Savez kažnjava sudije sa tri, četiri pa i više utakmica zabrane, kad nakon toga opet krenu u svoj pljaškaški pohod. Ljudi iz sudijske komisije Nogometnog saveza trebaju i moraju za dobrobit nogometa da doživotno kazne sudiju, kao što je Golać, koji dijeli pravdu na kriminalan način i da to bude lekcija svima ostalima, da ne mogu proći nekažnjeno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti