Golčina iz Tadžikistana

Sezona je tek počela u ovoj zemlji

Golčina iz Tadžikistana

Tadžikistan se nedavno pridružio malom broju zemalja u kojima se trenutno igra fudbal. U većini svjetskih država je kompletan sport "zakočen" zbog pandemije novog koronavirusa.

Jučer je u okviru prvog kola Vysshaya lige odigran jedan od derbija tadžikistanske prijestolnice. Naime, snage su odmjerili Dušanbe 83 i Istiklol.

Gostujući Istiklol je slavio ubjedljivu pojedu od čak 0:7, a viđen je i jedan izuzetno lijep pogodak.

Bio je to gol Manuchekhra Dzahalilova za 0:2. Dzahalilov je u 31. minuti iskoristio dobar centaršut i "akrobatskim" volej udarcem savladao golmana domaćeg tima.

Inače, Manuchekhr Dzahalilov je do kraja utakmice uspio kompletirati hat-trick.

Treba istaći i da su u 43. minuti obje ekipe ostale da desetoricom na terenu jer su isključeni Ergashev i Panshanbe.

Istiklol je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom 0:2, dok je gostujuća ekipa preostalih pet golova postigla u nastavku.

Ubjedljivom pobjedom je Istiklol na najbolji mogući način krenuo u odbranu titule.

Top Komentari

hame
Tadzikistanska liga... ne znam ni jesam li dobro napisao, uglavnom krenu napisati neki saljivi komentar na njihov racun i onda vidjeh da nasi uhl**** ovakve stadione pretvaraju u vikendice :/ MAGIJA BEBO
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti