Golčina Weissa za pobjedu Pescare nad Palermom

Seria A

Golčina Weissa za pobjedu Pescare nad Palermom

Midhat Šljivak

Susret petog kola Serie A između Pescare i Palerma završen je pobjedom domaćih fudbalera i to fantastičnim golom Slovaka Vladimira Weissa u 86. minuti susreta.

Oba tima su imala zaista sjajne prilike da ugroze protivnički gol, ali su večeras golmani imali svoju noć, te su mnogo toga odbranili.

Palermo je bio nešto konkretniji i bolji u prvih pola sata, ali su i pored nekoliko veoma dobrih pokušaja ostali bez gola. U 35. minuti su ostali sa igračem manje kada je zbog igranja rukom isključen Steve von Bergen, ali Pescara nije uspjela da tu prednost iskoristi.

Palermo je čak i nakon toga imao bolje prilike, ali je Pelizzoli u nekoliko navrata spasio Pescaru u ovom susretu. Ipak, u 86. minuti Pescara je stigla do gola. Vladimir Weiss je fantastičnim udarcem sa 25 metara postigao prekrasan gol za vodstvo Pescare od 1:0, a taj gol se ispostavio i kao pobjednički u ovom susretu.

Ovo je Pescari prva pobjeda u sezoni.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije