Golijada i preokret: Sarajevo poraženo od Domžala

Nova pripremna utakmica za bordo tim

Golijada i preokret: Sarajevo poraženo od Domžala

Treću utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu Sarajevo je odigralo danas protiv Domžala.

Duel sa slovenačkim prvoligašem ponudio je zanimljivu fudbalsku predstavu koja je obilovala golovima, šansama i preokretima, a nakon 90 minuta igre bilo je 3:2 za Domžale.

Na prvi gol se nije dugo čekalo. Već u devetoj minuti Sarajevu je efektnim udarcem prednost donio novajlija Slobodan Milanović, međutim samo desetak minuta kasnije uslijedio je odgovor gostiju, a gol za 1:1 postigao je Josip Ćorluka kojem je asistirao Senijad Ibričić.

Tempo igre nije opadao ni u nastavku, što je rezultiralo sa još dva pogotka do odlaska na odmor. Prvo je u 32. minuti Domžalama preokret donio Gaber Dobrovoljc, da bi minut prije sučevog zvižduka Mersudin Ahmetović fantastičnim udarcem glavom završio sjajnu akciju i donio Sarajevu poravnanje.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan gol, i to u mreži Sarajeva, a konačnih 3:2 postavio je mladi Dario Kolobarić. Nakon primljenog pogotka Sarajevo je pokušavalo da se vrati u meč, u 70. minuti dobru priliku je imao Guzina koji je šutirao sa osamnaest metara, međutim njegov udarac bio je lak plijen za golmana Mulalića koji je ostao nesavladan do kraja drugog poluvremena.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Hodžić, Hebibović, Lazić, Dupovac, Velkoski, Rahmanović, Šišić, Milanović, Tatar, Ahmetović. Priliku su još dobili Šabanović, Oremuš, Guzina, Đokanović i Gavrić.

Za Sarajevo je, podsjetimo, utakmica protiv Domžala bila ujedno i posljednja u sklopu pripremnog perioda u Sloveniji. Prethodno je bordo tim porazio Partizani (5:1) i ubilježio poraz od Slovackog (2:0).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze01
Hoce li ovi ikog dobiti hahahahah
0 10
Disha
Evo izgleda od Letica da vam nema nista.Vraca se u Velez.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi