Golijada u Gradačacu, bodovi Olimpiku

Premijer liga BIH

Golijada u Gradačacu, bodovi Olimpiku

Edmir Škorić

U do sada tri odigrane utakmice Premijer lige zabilježene su dvije pobjede domaćih ekipa, te nevjerovatna pobjeda Olimpika na gostovanju u Gradačcu. Naime, Vukovi su sa visokih 4:3 u jednoj pravoj golijadi bili bolji od Zvijezde.

Iako su trebale biti odigrane četiri utakmice u današnjem terminu od 15:30, odigrane su tri, dok je utakmica Čelika i Laktaša počela nešto kasnije, tačnije u 16:45 minuta.

Naime, gosti iz Laktaša imali su poteškoća u saobraćaju, pa su sat vremena zakasnili na utakmicu. Kada su gosti stigli, arbitraža je odlučila da meč krene u 16:45 minuta i susret je u tijeku.

Danas je u tri utakmice postignuto deset pogodaka, što je svakako velika cifra. No, da ovo kolo ne bude siromašno golovima pobrinuli su se igrači Zvijezde i Olimpika. U Gradačcu je, naime, oko hiljadu gledalaca imalo priliku uživati u sedam pogodaka i to kakvih. Već od prve minute dalo se naslutiti da će ovaj meč biti melem za oči. Dok su domaći pleli mrežu oko gola Adilovića i tražili rano vodstvo, doživjelu su pravi šok. Spalević je prošao po lijevoj strani, potom šutirao iz kosa te na iznenađenje svih prisutnih pogodio mrežu Elvisa Karića. Izgledalo je da će napadač gostiju centrirati, no Spalević je, eto, iznenadio bivšeg golmana FK Sarajeva.

Dok su domaći navijači strepili, a kako i ne bi, klub im je na samom dnu i gubi od 4. minute na svom terenu, stiglo je poravnanje. Kapiten Zvijezde Admir Hamzić pokazao je zašto nosi traku oko ruke, ali i svoje fudbalsko umijeće. Postigao je jedan prelijep pogodak nakon solo prodora po sredini terena.

Samo šest minuta kasnije gosti iz Sarajeva dolaze do nove prednosti. Albin Pelak dugom loptom pronašao je Zorana Rajovića, a nedavna akvizicija "vukova" sa 16 metara trese mrežu Zvijezde. Vlatko Glavaš trljao je ruke na klupi gostiju, vjerovatno znajući da je pronašao prava pojačanja, kasnije će se ispostaviti da je i Ješe bio strijelac. Do kraja prvog dijela bez promjena, stim da je Hamzić glavom imao izglednu priliku, no nije se dao iznenaditi Adilović.

U nastavku domaći kreću furiozno od prve minute, u nadi da dođu do poravnanja, a potom i preokreta. I već na samom startu drugog diijela stiže poravnanje. Brković je centrirao, a u gužvi se najbolje snašao Elvis Ćorić, te glavom pogodio za 2:2. Poslije gola izabranici Amira Durgutovića još više napadaju, traže taj pogodak za prvo vodstvo, a onda ih kažnjavaju gosti iz brzog kontranapada. Spalević se iznenada našao sam pred golmanom Karićem, no bivši golgeter Slavije bio je nesebičan, te proigrao suigrača Pelaka koji pogađa praznu mrežu.

Sredinom drugog dijela ponovo pogodak za Olimpik. Pelak je izveo korner za goste, lopta pala na četiri metra od gola Zvijezde i novajlija u redovima gostiju, iskusni Vedran Ješe, pogađa za, činilo se, nedostižnih 2:4. Do kraja su Zmajevi uspjeli smanjiti, ali ne i izjednačiti. Eurogol Zorana Brkovića, pravo remek djelo. Zvijezdin defanzivac sa nekih 25 metara ljevicom je smjestio loptu iza leđa Adilovića.

Zvijezdin trener Amir Durgutović, ako je suditi po njegoovj izjavi, sigurno napušta kormilo kluba, jer je u mandatu kojeg mu je zadala Uprava stajalo da u dvije utakmice mora osvojiti tri boda. Četiri gola Veleža Zvijezdi u prošlom kolu, a sada i Olimpika. Nešto u gradu Zmaja od Bosne ne štima, pitanje je hoće li se upsjeti spasiti do kraja sezone.

U Prijedoru Rudar je nanijeo prvi poraz Borcu iz Banja Luke. Džafić je početkom durgog dijela krunisao dobru igru Prijedorčana, koji su svih 90 minuta parirali Borcu, te ih na kraju i savladali. Na Policama u Trebinju Leotar je bio siguran protiv Travnika rezultatom 2:0.

Utakmica između Čelika i Laktaša je u tijeku, dok se večeras sastaju još Željezničar i FK Sloboda.

Rezultati 9. kola Premijer lige:
Leotar - Travnik 2:0
Rudar - Borac Banja Luka 1:0 /Džafić 49'/
NK Zvijezda - Olimpik 3:4 /Hamzić 8', Ćorić 49', Brković 68'; Spalević 4', Rajović 15', Pelak 53', Ješe 57'/
Čelik - Laktaši /u tijeku/

Trenutni poredak:
1. Borac 9 7 1 1 15:4 22
2. Velež 8 5 2 1 19:5 17
3. Široki Brijeg 8 5 1 2 12:6 16
4. Leotar 9 5 0 4 7:6 15
5. Olimpik 8 4 1 3 11:15 13
6. Zrinjski 8 3 3 2 11:11 12
7. Modriča 8 3 2 3 12:11 11
8. Sarajevo 7 3 2 2 10:9 11
9. Rudar 9 3 2 4 8:8 11
10. Željezničar 8 2 4 2 6:7 10
11. Sloboda 8 3 1 4 7:11 10
12. Travnik 9 2 3 4 8:13 9
13. Laktaši 8 2 2 4 11:13 8
14. Zvijezda 9 2 1 6 8:17 7
15. Slavija 8 1 3 4 3:7 6
16. Čelik 8 1 2 5 5:10 5

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.