Golijada u Holandiji, ubjedljivi AZ, Heerenveen i Breda

Eredivisie, 6. kolo

Golijada u Holandiji, ubjedljivi AZ, Heerenveen i Breda

Tri utakmice 6. kola holandske Eredivisie koje su počele u 14:30 nisu ponudile neko veliko izenenađenje, ali je mnogo golova i četiri crvena kartona.

U susretu Roda – Bredam, dvaju ekipa koje se nalaze u donje dijelu tabele viđeno je čak šest golova, od čega ih je pet završilo u mreži domaćina koji je nakon vodećeg gola u 44. minuti uspio inkasirati čak pet pogodak, a prvi je stigao već u sudijskoj nadoknadi za izjednačenje na 1:1. U nastavku su domaći u periodu od 66. do 88. minute uspjeli primiti još tri gola.

Hereenveen je na svom stadionu sa zasluženih 4:2 savladao Groningen, dok je, AZ Alkmaar sa 3:0 savladao G.A. Eagles, ali sve do sudijskog vremena u kojem su domaći fudbaleri uspjeli postići dva gola na semaforu je stajalo 1:0. 

Eredivisie, 6. kolo:
Heerenveen - Groningen 4:2 (Wildschut 52, Otigba 55, Finnbogason 71, 90 / van der Velden 31, Kappelhof 56)
Alkmaar - G.A. Eagles 3:0 (Johannsson 31, Elm 90+1, Berghuis 90+4)
Roda – Breda 1:5 (Donald 44 / Kwakman 45+1, Hooi 66, Suentjes 70, Perica 86, Sarpong 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.