Golijada u komšijskom derbiju, Radnik goste ispratio s pet komada u mreži

Premijer liga

Golijada u komšijskom derbiju, Radnik goste ispratio s pet komada u mreži

Edmir Škorić

Radnik je deklasirao Zvijezdu 09 u meču 23. kola Premijer lige rezultatom 5:1.

Radnik je kao veliki favorit ušao u današnji duel i na kraju opravdao tu ulogu, pa gostima iz susjednog Etno sela Stanišić nanio težak poraz.

Od početka opsada gola gostiju, pa je golman Vujanac u samo 10-ak minuta igre imao 4-5 intervencija. Karić, Mekić i Zukić nisu iskoristili svoje šanse.

Ipak, gol je Radnik postigao u 14. minuti. Nakon sjajne kontre Bilobrk baca daleko loptu, ona dolazi do Motike, ovaj dodaje Kariću, koji nesebično šalje dalje lijevo do Bradarića, koji pogađa za 1:0.

Mladi Bradonjić zabija novi gol u 20. minuti, zabivši odbijenu loptu u gužvi, a asistencija je prepisana stoperu Novakoviću.

Motika i Bradonjić, te Karić nastavljaju sa pokušajima, no Vujanac je držao koliko-toliko Zvijezdu u životu.

U nastavku domaćin s još dva gola rješava pitanje pobjednika. Radović u 49. ubacuje iz kornera, a Plavšić zabija za 3:0, da bi ubrzo nakon toga Bradonjić uposlio Motiku, koji zabijaza 4:0. U 80. minuti Sušić asistira, Motika postiže još jedan pgoodak.

Blagojević je u završnici uspio tek da ublaži težak poraz gostiju.

Radnik - Zvijezda 09 5:1 (Bradonjić 14, 20, Plavšić 49, Motika 51, 80/ Blagojević 85)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Bilobrk, Bečelić, Radović, Simonović, Novaković, Mekić, Bradonjić, Zukić, Karić, Plavšić, Motika.

FK Zvijezda 09: Vujanac, Lukić, Haljeta, Đelmić, Tojčić, Ejike, Janković, Benović, Popara, Vojinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi