Golijada u Nijmegenu, Feyenoordu bod

Eredivizija, 6. kolo

Golijada u Nijmegenu, Feyenoordu bod

Edmir Škorić

Nogometaši NEC Nijmegena propustili su veliku priliku da ostvare prvu pobjedu u prvenstvu.

Nijmegen je u šestom koluz holandske Eredivizije ugostio Feyenoord i bio na pragu prve pobjede. Domaćin je do 90. minute vodio 3:2, ali nije uspio sačuvati mrežu i Martins Indi je pogodio za konačnih 3:3.

Poveli su gosti iz Roterdama u 26. minuti golom Immersa, da bi Stefanik nekoliko minuta kasnije poravnao na 1:1. Rezervista Boetius je u 67. minuti vratio vodstvo na stranu gostiju, ali samo dvije minute kasnije Palsson pogađa za 2:2.

Do prvog vodstva Nijmegen stiže drugim golom Stefanika u 77. minuti, no već spomenuti gol Martinsa Indija pokvario je slavlje domaćih, koji ipak mogu biti zadovoljni i bodom obzirom na protivnika.

Eredivizija, 6. kolo:
NEC - Feyenoord 3:3 (Stefanik 30, 77, Palsson 69/ Immers 26, Boetius 67, Martins 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.