Golijada u Prijedoru, Sarajevo ide dalje

Prijedorčani slavili sa 5:4

Golijada u Prijedoru, Sarajevo ide dalje

Golijada u Prijedoru. Sajajna utakmica. Rudar Prijedor je savladao Sarajevo sa 5:4, ali s obzirom na pobjedu iz prve utakmice od 3:0 bordo tim se plasirao u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na početku utakmice Obuća je mogao dovesti Sarajevo u vodstvo. Uposlio ga je Handžić, ali iskusni napadač nije se snašao pred golom Rudar Prijedora. Međutim, sjajnom napadaču sa Koševa nije trebalo puno da postigne gol. Obuća je u 15. minuti sa vrha šesnaesterca lobovao golmana domaće ekipe.

Nekih pet minuta poslije Belošević je postigao autogol. Jedna lopta nezgodno se odbila od lijevog beka Sarajeva i završila iza Pantićevih leđa.Nakon nekih pola sata igre Prijedorčani su imali priliku iz slobodnog udarca, ali Pantić je sjajno intervenisao. Odmah nakon domaći su imali još jednu priliku, no gol Sarajeva spasio je Dupovac.

Kantar je u 38. minuti postigao gol sa vrha šesnaesterca i doveo Rudar Prijedor u vodstvo. Ali, odmah nakon toga Obuća je sam izašao na golmana domaćih i matirao ga sa 15 metara, te donio novo izjednaćenje na susretu.Maksimović je nakon izjednačenja izašao sam ispred Pantića, no nije uspio zatresti mrežu bordo tima. Ipak, Prijedorčani u finišu postižu dva gola. Prvo je vodstvo domaćim donio Kantar iz penala, a zatim za 4:2 gol je postigao Srdović.

Domaći su na odmor otišli s nadom da mogu doći do četvrtine finala Kupa BiH, ali te nade im je srušio Šćepanović koji je odmah na startu drugog dijela pogodio sa bijele tačke. Rudar Prijedor je polovinom drugog poluvremena imao dvije prilike, ali Pantić je odlično intervenisao. Kod druge prilike domaćih pomogao mu je i Belošević koji je izbio loptu sa gol-linije.

Šuka je 15-ak minuta prije kraja svojim golom ponovo vratio nadu domaćim. Obuća je odmah nakon gola imao priliku da postigne hat-trick, no odbranio je golman domaće ekipe. Suljić je pred kraj susreta prošao po lijevoj strani i postigao lijep pogodak i tako riješio sve dileme oko plasmana u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.